Bahreyn Dini Lideri, Muhalefetin Ağırlığını Öğrenmek İçin Referanduma Davet Etti

Bahreyn Dini Lideri, Muhalefetin Ağırlığını Öğrenmek İçin Referanduma Davet Etti

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Bahreyn İslami Hareketi ve Devrimi lideri Şeyh İsa Kasım, Bahreyn parlamentosu üyesi Jamal Fakhro’nun görüşmelerin parlamento çatısı altında yapılması gerektiğini söyleyen sözlerine tepki gösterdi.

Şeyh İsa Kasım Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Hükümet yetkilileri diyaloğun sadece bu parlamentonun çatısı altında gerçekleşmesi gerektiğini tekrarlıyor. Bir hükümet olan ve hükümet konseyinin meclisinin görüş ve oyu kabul etmeye mahkûm ve mahkûm olan mevcut meclisi kastediyorsak, [söylemeliyiz ki] diktatörlükle aynı şeydir.

Bahreyn Devrimi Lideri bir başka gönderisinde şunları yazdı: “Bahreyn’deki muhalefetin ağırlığını anlamak için, ulus ve hükümet arasındaki tartışmalı konulardan birinde bile olsa, tarafsız bir halk referandumu yapmak yeterlidir.

14 Şubat 2011’de Bahreyn halkı ülkenin egemenliğine karşı bir devrim başlattı. Devrim, El-Halife tarafından ve Suudi hükümet yetkililerinin yardımıyla şiddetli bir baskıyla karşılandı ve devrimin liderleri de dahil olmak üzere yüzlerce Bahreyn hapsedildi. Ancak bu baskılar Bahreyn halkının protestolarına son vermedi ve gösteriler ve protestolar El Halife’nin politikalarına yönelik şiddetli baskıların gölgesinde devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − 8 =