Bağdat’ta Direniş Şehitleri İçin Milyonluk Buluşma

Bağdat’ta Direniş Şehitleri İçin Milyonluk Buluşma

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Başkent Bağdat’ın merkezindeki Meydana yüzbinlerce binlerce gösterici akın etti ve Bağdat Uluslararası Havalimanı yakınlarındaki hain Amerikan suikastıyla şehit edilen direniş liderlerinin şehadetini anmak için yapılan ‘milyonluk anma’ yürüyüşüne katıldı.

Haberde, Direniş komutanlarına yönelik suikastı kınayan “milyonluk yürüyüş” töreni bugün Cumartesi günü Irak’ta yapıldı ve Asaib ehli-Hak Genel Sekreteri törenei şu sözlerle bitirdi: “İran’a Kerman’a ve Hacı Kasım’a teşekkür ediyoruz’

Habere göre bugün Irak’ta direniş komutanlarına yönelik suikastın ikinci yıldönümünde ‘milyoluk anma’ töreni gerçekleştirildi.

Göstericiler, muzaffer komutanların yıldönümü protestosuna katılmak için Bağdat’ın bazı bölgelerine akın etti. Protestocuları karşılamak için törenler de düzenlendi.

Irak Halk Seferberlik Komitesi dün, direniş komutanlarının şehit edilmesinin ikinci yıldönümü münasebetiyle Bağdat’ın Tahrir Meydanı’nda bir protesto mitingi için halka açık bir çağrı yaptı ve geniş bir katılım çağrısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × 4 =