Ayetullah Sistanî Afganistan’da Yaşanan Terör Saldırını Kınadı

Ayetullah Sistanî Afganistan’da Yaşanan Terör Saldırını Kınadı

İslam ülkeleri ve uluslararası toplumun savunmasız Afganistan halkını yalnız başına bıraktı…

Ayetullah Seyyid Ali Sistanî’nin ofisinden Afganistan’ın Kunduz vilayetinde meydan gelen ve onlarca Şiî Müslümanın şehit olduğu terör saldırı hakkında bir açıklama yapıldı.

“İslam ülkeleri ve uluslararası toplumun savunmasız Afganistan halkını yalnız başına bıraktı.”

DAEŞ tarafından üstlenilen ve onlarca masum insanın şehit edildiği bu menfur terör saldırısını kınayan Ayetullah Seyyid Sistanî’nin bildirisi şöyle oldu:

بسم الله الرحمن الرحیم

انا لله و انا الیه راجعون

Afganistan’ın onurlu ve mazlum ulusu!

Allah’ın rahmet ve bereketi üzerinize olsun..

Başta elem verici bu hadisenin acılı aileleri olmak üzere, Afganistan’ın onurlu ve mazlum halklarına en içten taziye dileklerimi sunar ve acılarına ortak olduğumu bilmelerini isterim. Cenab-ı Allah’tan şehit ailelerine sabır ve esenlikler, yaralılara ise acil şifalar vermesini diliyorum.

Kunduz şehrinde bulunan camide yaşanan terör saldırısında hayatlarını kaybeden ve yaralanan onlarca masum Müslümanın acısıyla bir kez daha sizlere hüzün dolu bir yürekle taziyelerimizi sunuyor ve bu cinayeti telin ediyoruz.

İslam ülkeleri ve uluslararası toplumun savunmasız Afgan halkını yalnız başına bıraktığını ve terör gruplarının inançlı masum Afgan halklarına karşı daha fazla saldırı ve suç işlemesine izin verdiklerini görmek bizlerde büyük bir üzüntü ve şaşkınlığa neden olmuştur.

Böylesine zor bir durumda, siz değerli dostları dayanışma ve ulusal birlik bağlarını güçlendirmeye ve masum sivil halkı terör örgütlerinin baskı ve zorbalıklarına karşı korumak için daha etkin çözümler aramaya, camiler ve halka açık umumi yerlerde bu tür elem verici olayların tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri almaya davet ediyorum.

KAYNAK: AJANSLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 2 =