Ayetullah Hatemi: İran muhaliflerinin kaçınılmaz kaderi yenilgidir

Ayetullah Hatemi: İran muhaliflerinin kaçınılmaz kaderi yenilgidir

Ayetullah Seyyid Ahmed Hatemi bugün sabah Tahran Üniversitesinde kılınan Kurban bayramı namazı hutbelerinde “Takva, dinin ahlaki konularında, dinin vücudunda akan kana benzer” diye vurguladı.

Ayetullah Hatemi daha sonra şöyle devam etti: “Takva bütün alanlarda söz konusudur; Gerçekte daimi bir ahlaki ders demektir. Onun için bayram ve Cuma Namazı hutbelerinde sürekli olarak takva tavsiye edilir.”

Kurban bayramı hatibi daha sonra iki tür kalp bulunduğu, birinin yüce Allah için ev niteliği taşıdığı, diğerinin ise, Şeytan yuvası olduğunun altını çizerek “Cuma veya bayram namazlarında bulunmaktan gaye, Ahireti bu dünyaya satmamak içindir. Çünkü bu dünya fanidir. Ama Şeytanı barındıran kalp, Ahireti bu dünyaya sattırır. Nitekim İmam Ali’ye (s.a.) dünyada en badbaht adam kimdir, diye sormuşlar; Dinini başkalarının dünyasına satanlar, diye buyurmuş” diye ilave etti.

Ayetullah Hatemi 2. hutbesinin bir bölümünde İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamenei’nin büyük Hac Kongresine hitaben verdiği mesajına değinerek “İslam İnkıloabı Lideri Dünya Hac Kongresine hitaben verdiği mesajında 2 konuya dikkat çekti: Biri maneviyet, diğeri de vahdet. İbrahimi hac, bu maneviyet ve vahdeti koruma kapasitesine sahip” diye vurguladı.

Kurban bayramı namazı hatibi Ayetullah Hatemi hutbesinin devamında, Halkın Mücahitleri diye adlandırılan Münafıklar terör örgütünün en son düştüğü rezil duruma değinerek “Son iki haftada Münafıklar’ın uğradıkları durum rezaletin ve bedbahtlığın doruğuydu. Ne kadar çırpındılar alçaklık içinde. Bir gece Arnavutluk Polisinden bin memur baskın yapıp hakettikleri cezayı verdi hepsine” dedi.

Ayetullah Hatemi daha sonra Münafıklar terör örgütünün destekçisi olan ABD ve Avrupa yetkililerine hitaben “Amerika ve Avrupa’daki yetkililer, sizlere söylüyorum: Sizlerin İslami İran’a karşı oluşturduğunuz muhaliflerin kesin ve kaçınılmaz kaderleri yenilgidir. ABD ve Avrupa’nın Münafıklar’ın yerine yeni muhalifler oluşturmaya çalıştıklarına dair perde arkasından haberler alıyoruz. Onun için söylüyorum: Şimdiden bilmiş olun; Onların da kaderi yenilgi ve hüsrandır” diye vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 + ten =