Avrupalı Yetkili: İran, ABD’nin Aksine Irak’ı IŞİD’den Kurtardı

Avrupalı Yetkili: İran, ABD’nin Aksine Irak’ı IŞİD’den Kurtardı

Acinews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Avrupa Parlamentosu’nun İrlandalı temsilcisi “Mick Wallace” Twitter’da yayınlanan bir mesajında IŞİD’i ABD’nin yasadışı Irak işgalinin sonucu olarak nitelendirdi.

Twitter mesajında ​​”IŞİD, ABD işgalinin ardından Irak’ın yıkımından doğdu ve birçok IŞİD üyesi ABD’nin masum insanlara işkence ettiği hapishanelerden geldi” diye yazdı.

“Irak, Obama’dan IŞİD ile mücadelede yardım istediğinde, bunu geri çevirdi ve İran onların yardımına geldi” diye ekledi. “Aynı zamanda, ABD, Körfez ülkeleri ve İsrail, Suriye’yi yok etmek için cihatçıları silahlandırdı.”

Avrupalı ​​yetkili Iraklı El Haşdel el Şabi gücünü övdü ve bir Twitter mesajında ​​şunları yazdı: “Irak hükümeti ABD ve Avrupa Birliği’nden 2014’te IŞİD ile mücadelede yardım istedi, ancak talepleri reddedildi. Irak halkını (el-Haşd el-Şabi) ABD’nin Irak’ı yasadışı işgali sonrasında büyüyen IŞİD ile savaşmak için harekete geçirmeye yardım eden İran’dı. Avrupa, halk ayaklanmasının fedakarlıklarını takdir etmeli, onları şeytani göstermemeli.”

Daha önce bir Twitter mesajında ​​Amerika Birleşik Devletleri’nin Irak’ı yok etmesine yardım ettiği için Avrupa Birliği’ni eleştirmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × 5 =