Avrupa Birliği İran’a yönelik kısıtlayıcı tedbirleri genişletti

Avrupa Birliği İran’a yönelik kısıtlayıcı tedbirleri genişletti

Avrupa Birliği Konseyi, İran’ı suçlayarak ve asılsız gerekçelerle Tahran’a yönelik kısıtlayıcı tedbirlerini genişletti.

Iranpress haber ajansının haberine göre, Avrupa Konseyi Salı günü yaptığı açıklamada, “Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı ve İran’ın Orta Doğu ve Kızıldeniz bölgesindeki silahlı gruplara verdiği desteğin devam etmesi göz önüne bulundurarak, ayrıca İran’ın 13 Nisan’da İsrail’e yönelik füze ve insansız hava aracı saldırısını da dikkate alarak, Avrupa Birliği’nin insansız hava araçlarından füzelere yönelik yaptırım uygulama gücünü genişletme kararı aldı.” Denildi.
İran, Ukrayna’daki savaşın tarafı olmadığını, Batılı ülkelerin savaşın bir tarafına silah göndererek çatışma ateşini körüklediğini defalarca dile getirdi. İran da bölgedeki direniş gruplarının kendi ülkelerinin çıkarları doğrultusunda Amerika ve Siyonist rejime karşı hareket ettiğini duyurdu.
Siyonist rejimin, İran İslam Cumhuriyeti’nin Şam’daki büyükelçiliğine yönelik terör saldırısına yanıt olarak İran, işgal altındaki topraklardaki hedeflere yönelik, Birleşmiş Milletler Tüzüğü’ne dayalı olarak cezalandırıcı bir saldırı gerçekleştirdi.
AB yaptırımları halihazırda insansız hava araçlarının ve bunların parçalarının Tahran’a ihracatı yasağının yanı sıra “İran’a füze veya insansız hava aracı gönderen, satan veya sağlayan” bireylere ve tüzel kişilere yönelik yaptırımları da içeriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten − five =