Arap Birliği’nden Gazze’ye İçin Olağanüstü Toplantı Düzenlenecek

Arap Birliği’nden Gazze’ye İçin Olağanüstü Toplantı Düzenlenecek

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Bugün Arap Birliği, Yemen’in başkanlığındaki daimi temsilciler düzeyinde soykırım suçlarıyla ve Siyonist yerleşimlerin gelişmesiyle mücadeleye yönelik politikaları gözden geçirmek üzere olağanüstü bir toplantı yapacak.

Habere göre, Filistin’in Arap Birliği temsilcisi Muhannad El-Akluk, şunları söyledi: “İsrail’in son 9 ayda Filistin milletine karşı işlediği soykırım suçları ve işgalci rejimin bağımsızlığı engelleme çabaları göz önüne alındığında Filistin devletinin kurulması ve devam etmesi Arap Birliği, Batı Şeria topraklarında Arap çözümlerini incelemek üzere bu toplantıyı gerçekleştirecek.”

Ayrıca, “Bu toplantıda Siyonist yerleşimlerin genişletilmesi, Filistin hükümetinin yetkilerinden yoksun bırakılması ve (Siyonist rejimin) varlıklarına tecavüzü incelenecektir.” dedi.

Aynı zamanda Birleşmiş Milletler’in sağlık işleri özel raportörü Tlalang Mofokeng de Gazze’de yaşananların kesinlikle bir soykırım olduğunu ve buna başka bir isim verilemeyeceğini söyledi.

UNRWA sözcüsü Louis Wateridge daha önce Gazze’deki Filistinlilerin son dokuz ayda içinde bulunduğu zor durumu kınamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × two =