Arap Analistler: ABD’nin Sürekli Petrol İhtiyacı Joe Biden’ı Arabistan’a Gitmesinin Sebebidir

Arap Analistler: ABD’nin Sürekli Petrol İhtiyacı Joe Biden’ı Arabistan’a Gitmesinin Sebebidir

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; 2020 cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası sırasında Cemal Kaşıkçı cinayetinden Suudi Arabistan yöneticilerini sorumlu tutacağını iddia eden ABD Demokrat Başkanı Joe Biden, Riyad’a ziyaretle verdiği vaadleri çabuk unuttu.

Washington Post’ta atılan başlıkta “Neden Suudi Arabistan’a Gidiyorum” başlığıyla yayınlandı.

Mısır kanalı “Al-Ghad” bu konuda bir dizi Arap analistle görüştü. “Al-Sharq” stratejik araştırma merkezinin direktörü Samir al-Taghi, Al-Ghad’a Amerika’nın, özellikle tüm dünyayı etkileyen Ukrayna’daki savaştan sonra Batı Asya ile ilişkilerini düzeltmesi gerektiğini anladığını söyledi.

Al-Taghi şunları ekledi: Amerika, sürekli petrol ihtiyacı ve bir dizi önemli konuda ortak çalışma nedeniyle Orta Doğu’dan uzak kalamaz.

Joe Biden, Washington Post’taki makalesiyle, Amerikan dış politikasındaki temel esnekliği haklı çıkarıyor.

Al-Taghi, elbette tek başına bu gezinin bölge ülkeleri ile ABD arasındaki askeri ve diplomatik alanlardaki uzun vadeli ilişkilerde değişiklikler meydana getirmek için yeterli olmadığını açıkladı.

Stratejik ilişkiler alanında bir araştırmacı olan “Mohammed Al-Harbi” de Al-Ghad’a Amerika’nın stratejisinde ve Batı Asya vakalarıyla ilgili ulusal önceliklerinde açık bir değişiklik görülebileceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 + 18 =