Arabistan’ın ABD Yanındaki Tutumu Lübnan’a Ağır Bir Darbe Oldu

Arabistan’ın ABD Yanındaki Tutumu Lübnan’a Ağır Bir Darbe Oldu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Lübnan’ın güneyindeki Sidon kentindeki Kudüs Camii imamı verdiği özel röportajda, Basra Körfezi ülkelerinin Lübnan üzerindeki baskıda ABD ile aynı çizgide olduğunu ve Lübnan demokrasisine Suudi Arabistan’ın ağır bir darbe vurduğunu söyledi.

Habere göre, Tarık el-Bitar’ın görünürdeki siyasetinin ardından, ABD gözetimi ve desteği altında davayı ve soruşturmayı orijinal rotasından saptıran Beyrut limanı bombalama davasında yargıç, ilk etapta Hizbullah ve müttefikleri dava dikkatle ele alındı ​​ve Yargıç Al-Bitar’ın ilk bahanesi bunun siyasete girmek olarak adlandırdı.

Ancak Tarık el-Bitar’ın suçlarının devam etmesi ve Beyrut limanındaki bombalamanın kurbanlarının ailelerinin öfkelenmesi üzerine Hizbullah ve Emel hareketi, Tarık El Bitar’ın devrilmesine kadar kabine toplantısına katılımlarını askıya alacaklarını açıkladılar.

Ancak geçtiğimiz haftalarda, bütçe meselesi ve hükümet tarafından onaylanmasının tartışılmasının ardından Hizbullah ve Emel hareketi, gerektiğinde ve ulusal çıkarlar doğrultusunda bu toplantılara katılmaya devam edeceklerini duyurdular.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eight + nine =