Arabistan’da Bir Genç 25 Yıldır Sebepsiz Yere Hapiste Tutuyor

Arabistan’da Bir Genç 25 Yıldır Sebepsiz Yere Hapiste Tutuyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Katif bölgesinden genç bir Suudi Şii olan Mustafa Muallim, Nisan 1996’dan beri hapiste ve bu günlerde onu tanıyan ve tutuklanma sebebini bilen çok az kişi var.

Al-Jazeera internet sitesinin yayınladığı haberde önemli olan noktanın, tutuklandığı sırada memurların kendisine veya ailesine yargıcın kararına ilişkin herhangi bir kanıt göstermemesi olduğu yazıyor.

Suudi Arabistan’ın doğusundaki Katif vilayetine bağlı Al-Jaroudiyah köyüne girerek Mustafa el-Muallem’i döverek götürdüler. Ailesi, Suudi Arabistan’da 19 Amerikan askerinin ölümüne ve 400’e yakın kişinin yaralanmasına neden olan Khobar kulesinin bombalanması olayına karıştığını işkence ve dayak altında itiraf etmeye zorlandığını, ancak bombaların patlama anında hapishanede olduğunu ve seksen gün sonra infilak ettiğini söylüyor.

Dönemin ABD Adalet Bakanı 2001 yılında bombalamanın faillerinden birinin Mustafa el-Muallim olduğunu iddia etti. Suudi yetkililer daha sonra Amerikalıların kalbini kazanmak için eski iddialarında ısrar etti ve genç Şii’nin patlama anında cezaevinde olmasına rağmen bir Suudi mahkemesi onu müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen − five =