Arabistan, Dünya Kudüs Günü Münasebetiyle Yemen’de Düzenlene Bir Mitingi Hedef Aldı

Arabistan, Dünya Kudüs Günü Münasebetiyle Yemen’de Düzenlene Bir Mitingi Hedef Aldı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemenli yerel kaynaklar, Suudi koalisyon savaş uçaklarının kuzey Ma’rib’de Dünya Kudüs Günü münasebetiyle bir mitingi hedef aldıklarını bildirdi.

El-Mesira, saldırıda Dünya Kudüs Günü’nü kutlamaya hazırlanan bir dizi kişinin hedef alındığını söylediğini aktardı.

El-Masira, saldırının Maczar ilçesine bağlı El-Sahari köyünün kesişim noktasında gerçekleştiğini ve saldırı sonucunda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını bildirdi.

Yemenli Ensarullah Bilgi Merkezi’ne göre, ilk raporlar saldırıda yedi kişinin öldüğünü ve üç kişinin de yaralandığını gösteriyor.

ABD destekli bir Arap koalisyonunun başında yer alan Suudi Arabistan, istifa eden başkanını Yemen’i getirmeye çalıştığını iddia ederek 26 Nisan 2015’ten bu yana Yemen’e askeri saldırı başlatarak ve Yemen’e kara, hava ve deniz ablukası uyguluyor.

Bu askeri saldırganlık Suudi koalisyonunun hiçbir hedefine ulaşamadığı gibi sadece binlerce Yemenlinin öldürülmesi ve yaralanması, milyonların yerinden edilmesi, ülkenin altyapısının tahrip edilmesi, kıtlığın yayılması, ve bulaşıcı hastalıklardan başka birşey geride bırakmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 + fifteen =