Ankara’da TUSAŞ tesislerine yönelik terör saldırısında ölen ve yaralananlar var

Ankara’da TUSAŞ tesislerine yönelik terör saldırısında ölen ve yaralananlar var

TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii önünde terör saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıya ilişkin soruşturma başlatılırken, İçişleri Bakanı Yerlikaya ölen ve yaralananların olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara’da TUSAŞ tesisinde meydana gelen çatışma ve terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü içerisindeyim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Başımız sağ olsun” dedi.

Sabah gazetesi saldırı anına dair fotoğraflar yayımladı. Fotoğraflarda bir erkek ve bir kadın saldırgan, saldırganların ellerinde de silahların olduğu görülüyor.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, olayla ilgili sadece resmi bilgilerin haberlere yansıtılması gerektiğini kaydetti.

Bazı kaynaklar, olay yerinde 3 patlama ve de silah seslerinin duyulduğunu duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fourteen − 12 =