Amiral Seyyari: Ordu İHA’ları her türlü tehdide karşılık verebilir

Amiral Seyyari: Ordu İHA’ları her türlü tehdide karşılık verebilir

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu 1402 Ortak İHA Tatbikatı Komutanı, ordunun İHA kabiliyetinin her türlü tehdide cevap verebileceğini ancak İHA kabiliyetimizi geliştirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu’nun en büyük ortak İHA tatbikatı, bu yıl Ekim ayının ilk yarısında, karada ve denizde İran semaları kadar geniş bir alanda gerçekleştirilecek.

Genç Gazeteciler Kulübü’nün haberine göre, ordunun 1402 ortak İHA tatbikatının ana aşamasının bugün (Salı) gerçekleştirileceğini belirten ordunun 1402 ortak İHA tatbikatının komutanı “Amiral Habibullah Seyari”, şunları söyledi: Bu tatbikatta kara, hava kuvvetleri, savunma, deniz ve ordunun elektronik harp İHA’larının gücü değerlendirilmektedir.

“Amiral Seyari” şunları ekledi: Bu tatbikat ülke coğrafyasının yarısından fazlasında ve Hint Okyanusu’nun kuzeyinde gerçekleştirilecek.

Ordunun 1402 İHA ortak tatbikatının komutanı sözlerini şöyle sürdürdü: Tatbikatın ana hedeflerinden biri, ülkenin İHA kabiliyetini her türlü tehditle başa çıkabilecek şekilde geliştirmektir.

Amir Seyari’nin belirttiğine göre, ülke içinde üretilen tüm İHA’ların test edilmesi, mühimmatın, mermi ve patlama oranının değerlendirilmesi ve deneyim alışverişi bu tatbikatın diğer hedefleri arasında yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 + four =