AMİR ABDULLAHİYAN: İRAN VE AZERBAYCAN ARASINDAKİ İLİŞKİLER OLUMLU BİR KOMŞULUK İÇİNDE DEVAM EDİYOR

AMİR ABDULLAHİYAN: İRAN  VE AZERBAYCAN ARASINDAKİ İLİŞKİLER OLUMLU BİR KOMŞULUK İÇİNDE DEVAM EDİYOR

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İran’ın Dışişleri Bakanı Abdullahiyan İran ile Azerbaycan Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin komşuluk yolunda olumlu yönde devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:
Kamu ve medya alanını daha iyi yönetmek ve ortak bir komite kurmak için iki taraf arasındaki işbirliğini artırma konusunda anlaştık.
Dışişleri Bakanı Hossein Amir-Abdollahian yaptığı açıklamada, “İran ile Azerbaycan Cumhuriyeti arasındaki ilişkiler olumlu bir komşuluk içinde devam ediyor” dedi.

Amir Abdullahian, “Meslektaşım Ceyhun Bayramov ve ben, iki ülke adına, ilişkileri tam anlamıyla geliştirmek ve yanlış anlaşılmaların üstesinden gelmek için olumlu temaslarımızı ve istişarelerimizi sürdüreceğiz.”
Bu çerçevede, kamusal alan ve medyanın daha iyi yönetilmesi için iki taraf arasındaki işbirliğini artırma ve ortak bir komite oluşturma konusunda mutabık kaldık” dedi.
Amir Abdullahian, “Komşularımızı akrabamız olarak görüyoruz ve akrabalık ilişkilerini düzenleyen ilkeleri takdir ediyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 + 2 =