Amir Abdullahiyan: Bakü gezisi bölgede komşuluk politikasını takip etmek ve geliştirmek için bir fırsat

Amir Abdullahiyan: Bakü gezisi bölgede komşuluk politikasını takip etmek ve geliştirmek için bir fırsat

 İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Bağlantısızlar Hareketi bakanları toplantısına katılmak üzere bir heyetle Bakü’ye gitti.

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin ev sahipliğinde “Bağlantısızlar Hareketi: Ortaya Çıkan Yeni Zorluklarla Yüzleşmede Birlik ve Güçlü Duruş” başlıklı Bağlantısızlar Hareketi (NAM) Bakanlar Toplantısı 4 ve 5 Temmuz Çarşamba ve Perşembe günleri başkent Bakü’de gerçekleştirilecek. Azerbaycan Cumhuriyeti’nin İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, bu toplantıya katılarak konuşma yaparken, aralarında Azerbaycanlı mevkidaşı da bulunan bazı mevkidaşlarıyla görüşecek.

İran Dışişleri Bakanı şöyle dedi: Bağlantısızlar Hareketi Dışişleri Bakanları toplantısına katılmak için Azerbaycan Cumhuriyeti’ne gittim.

Bu konuda Twitter’da şunları yazdı: Bağlantısızlar Hareketi, üye ülkelerin çeşitliliğini göz önünde bulundurarak, yeni küresel zorlukları çözmek için çok taraflılığı ve ortak düşünceyi güçlendirme konusunda özel bir kapasiteye sahiptir.

Diplomatik servis başkanı, bu geziyi bölgedeki komşuluk politikasını takip etmek ve geliştirmek için bir fırsat olarak nitelendirdi.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, Bağlantısızlar Toplantısına katılıp konuşmasının yanı sıra, Filistin Bağlantısızlar Hareketi Komitesi toplantısına ve Bildirge Dostları toplantısına da katılacak.

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin şu anda Bağlantısızlar Hareketi’nin şu anki başkanı olduğu ve Uganda’nın bu hareketin bir sonraki başkanı olacağı ve 2024 Ocak ayının başından itibaren üç yıl boyunca hareketin başı olacak. Venezuela, Azerbaycan Cumhuriyeti’nden önce bu hareketin başıydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 + eleven =