Amerika’nın Eski Üniversitesi De Gazze’ye Destek İçin Ayaklanmaya Katıldı

Amerika’nın Eski Üniversitesi De Gazze’ye Destek İçin Ayaklanmaya Katıldı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Amerika’daki eski bir üniversite de Gazze’ye destek için öğrenci ayaklanmasına katıldı.

Habere göre, Amerika’nın en eski üniversitelerinden biri olan Vermont Üniversitesi de Gazze’ye destek için öğrenci ayaklanmasına katıldı.

Bu üniversitedeki protestoların dün öğrencilerin çadır kurup ana kampüste oturup Filistin halkına desteklerini ilan etmeleri ile başladığı belirtildi.

Ayrıca New York Üniversitesi’nde Gazze ve Filistin ile dayanışma amacıyla düzenlenen mitinge çok sayıda Amerikalı öğrenci de katılarak Gazze’deki savaşın sona ermesini talep etti.

Aynı zamanda New Orleans’taki Jackson Meydanı’nda da Gazze’yle dayanışma gösterisi yapıldığı bildirildi ve polisin göstericilerden bazılarını tutukladığı söylendi.

Dün ABD’deki Harvard Üniversitesi öğrencileri, Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ndeki soykırımını ve Washington’un Tel Aviv’e yaptığı yardımın askıya alınmasını protesto etmek ve İsrail halkıyla dayanışmanın bir göstergesi olarak bir saat boyunca Filistin bayrağını dalgalandırdı.

Harvard Üniversitesi rektörü daha önce öğrencileri, protestoların devam etmesi halinde onları disiplin kuruluna sevk edeceği tehdidinde bulunmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 3 =