Amerika’da Öğrenci Ayaklanması Ülkeye Yayılıyor/Video

Amerika’da Öğrenci Ayaklanması Ülkeye Yayılıyor/Video

Acilnews’in yabanc basına dayanarak sunduğu habere göre; ABD’de Gazze halkına destek ve Siyonist rejimin savaşının durdurulması amacıyla yapılan öğrenci protestoları ve Filistinli kadın ve çocuklara yönelik sürekli saldırılar, bu ülkedeki çeşitli üniversitelere sıçradı ve polisle çatışmalara yol açtı.

Habere göre, İsrail rejiminin Gazze Şeridi’ne yönelik devam eden saldırılarını ve Filistinli sivil, kadın ve çocukların toplu katliamını protesto etmek amacıyla Amerikan üniversitelerinde öğrenci oturma eylemleri ve gösterileri başladı.

Protestolar Harvard, Teksas, Brown ve Güney Kaliforniya üniversitelerin Teksas ve Kaliforniya üniversiteleri öğrencilerle polis çatışmasına sahne oldu.

Yaklaşık 100 Kaliforniya Üniversitesi öğrencisi tutuklandı

Los Angeles Polis Departmanı’nın X hesabında, departman sözcüsü Kelly Muniz’in, Güney Kaliforniya Üniversitesi’ndeki öğrenci protestoları sırasında 93 kişinin tutuklandığını söylediği aktarıldı.

Los Angeles Polisi sözcüsü, öğrencileri tutuklamak için düzenlenen polis baskını sırasında kimsenin yaralanmadığını ve polis devriyesinin yerel saatle Perşembe sabahına kadar devam edeceğini kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 2 =