Amerika, Suriye’nin 35 Tanker Petrolünü Çaldı

Amerika, Suriye’nin 35 Tanker Petrolünü Çaldı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Amerikan ordusu, Suriye petrolünü taşıyan 35 tankerden oluşan bir konvoyu Irak sınırından kaçırdı.

SANA haber ajansı, Suriyeli bir güvenlik kaynağına atıfta bulunarak, 35 petrol tankerinden oluşan Amerikan ordusu konvoyunun bugün Irak’a doğru hareket ettiğini duyurdu.

Bu Suriye haber ajansına göre, bu konvoy “Mahmudiye” sınır kapısından geçerek Irak topraklarına girdi ve Amerikan askeri üslerine doğru hareket etti. Dün 14 tır Suriye petrolü Irak’a sevk edildi.

Aynı zamanda ABD işgal güçleri, içinde askeri ve lojistik teçhizat bulunan 23 adet üstü kapalı kamyon ve tankerden oluşan bir konvoyu “El Velid” kapısından geçirerek Irak topraklarına girdi.

Dün Amerikan ordusu, askeri teçhizat ve top, konteyner ve Humvee taşıyan 156 aracı Suriye’den çıkararak Irak’a götürdü.

SANA haber ajansı bu bağlamda, Amerikan işgal güçlerinin Suriye Demokratik Güçleri militanlarıyla birlikte Haseke ve Deyrizor illerindeki (El Cezire bölgesi olarak bilinen) petrol sahalarının çoğuna hakim olduğunu ve Suriye petrolü kaçırıp yurt dışına satmaya çalışıyorlar.

Suriye Petrol Bakanlığı’nın yeni rakamlarına göre, doğu bölgelerinde Amerikan işgal güçleri ve paralı askerleri tarafından günlük 70.000 varil Suriye petrolü çalınıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × three =