Almanya’da Şiddet ve Çocuk İstismarında Eşi Görülmemiş Artış

Almanya’da Şiddet ve Çocuk İstismarında Eşi Görülmemiş Artış

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Alman Federal Ofisi, geçen yıl korona karantinası döneminde çocuklara yönelik aile içi şiddetin arttığına dair birçok uyarı yapmıştı ve şimdi bu endişeler gerçek oldu.

2012 yılında çocuklara yönelik şiddete ilişkin istatistiklerin tanıtılmasından bu yana, daha önce hiç 2020 pandemi döneminde olduğu kadar çok sayıda çocuk refahı riski tanımlanmamıştı.

Almanya Federal İstatistik Ofisi, ülkede yaklaşık 60.600 çocuk ve ergenin geçen yıl, 2019’dakinden yüzde 9 daha fazla istismara uğradığını duyurdu. Önceki iki yılda, çocukların refahı için risk alma önlemlerinin sayısı yaklaşık yüzde 10 artmıştı.

Alman Federal Ofisi, çocuk koruma konusunda artan kamuoyu bilincine rağmen, pandemi kısıtlamalar nedeniyle ailelere uygulanan baskıların çocuklara yönelik şiddetin artmasının bir nedeni olabileceğini söyledi. Aynı zamanda, bu şiddetin bir kısmının, örneğin, keşfedilmemiş okulların geçici olarak kapatılmasından kaynaklandığı da göz ardı edilemez.

Almanya Aile Bakanı Christine Lambrecht de Corona döneminde anaokullarının ve okulların kapanması ve ev temelli eğitim nedeniyle stres ve aile içi çatışma olasılığının önemli ölçüde arttığı konusunda uyardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two − one =