Al-i Sadık: Amerika, İsrail rejiminin Gazze’deki suçlarına ortaktır

Al-i Sadık: Amerika, İsrail rejiminin Gazze’deki suçlarına ortaktır

İran İslam Cumhuriyeti’nin Irak Büyükelçisi, Amerika ve bazı Avrupa ülkelerinin Siyonist rejimin başta Gazze olmak üzere Filistin halkına karşı işlediği cinayetlere ortak olduğunu söyledi.

İranpress haber ajansının İRNA’dan naklen aktardığı haberine göre  İran İslam Cumhuriyeti’nin Irak Büyükelçisi Muhammed Kazım Al-i Sadık, Çarşamba günü Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Irak temsilcisi Cenin Plashart ile bir araya gelerek BM Genel Sekreteri’nin rolünü takdir edip Filistinlilerin meşru savunma hakkını vurgulayarak, işgalci rejimi devlet terörizmi olarak nitelendirdi.

İran İslam Cumhuriyeti’nin Bağdat Büyükelçiliği’nde gerçekleştirilen bu görüşmede iki taraf, bölgesel ve uluslararası son gelişmeleri değerlendirirken, Gazze’deki insani koşulları içler acısı olarak değerlendirdi ve derhal ateşkes ilan edilmesini ve Gazze halkına insani yardım ulaştırılması çağrısında bulundu.

BM Genel Sekreteri’nin Irak’taki temsilcisi Plashart, Hamas’la çatışma bahanesiyle Gazze’de sivillerin öldürülmesinden duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek bir an önce Gazze’deki krizin yatışacağını ve bu krize sürdürülebilir bir çözümün bulunacağını temenni etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 − 5 =