Ahmed El Tayeb: Uluslararası Toplumun Gazze Savaşına Tepkisi Hayal Kırıklığına Uğradı!

Ahmed El Tayeb: Uluslararası Toplumun Gazze Savaşına Tepkisi Hayal Kırıklığına Uğradı!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; El Ezher Alimi El-Tayeb, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ile yaptığı toplantıda, uluslararası toplumun Gazze savaşına gösterdiği tepkiyi hayal kırıklığı olarak nitelendirdi ve ironik bir şekilde Batılı ulusların Gazze’ye yönelik performansının uluslararası toplumdan daha iyi olduğunu söyledi.

Habere göre, Mısırlı Alim Al-Tayeb, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptığı görüşmede ve beraberindeki heyetle Gazze ile ilgili son gelişmeleri ele aldı.

Guterres’in Gazze halkına verdiği desteği takdir eden El-Tayeb, şunları söyledi: “Dünya, insani kuralların ve ahlaki kuralların olmadığı yanlış bir yöne doğru gidiyor. Bu durum devam ederse suçun, yıkımın, savaşın yayılmasına tanık olacağız.” dedi.

Bu sorunların Batı ve Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere dünyanın diğer ülkelerine genişletileceğini vurguladı.

El-Tayeb uluslararası toplumun Gazze savaşına tepkisini hayal kırıklığı yaratan” olarak nitelendirerek şunları söyledi: “Birleşmiş Milletler ve Güvenlik Konseyi gibi kurumların aksine Batı ve ABD halkı, Gazze’ye karşı savaşa karşı daha adil davrandı. Gazze’ye giderek bu savaşın durdurulması çağrısında bulundular.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × 1 =