ABD’ye Rağmen Ülkeler İran İle İlişkilerini Geliştirmek İstiyor

ABD’ye Rağmen Ülkeler İran İle İlişkilerini Geliştirmek İstiyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Amerikan düşünce kuruluşu Responsible Statecraft bir analizde, nükleer anlaşmaya varılsın veya ulaşılmasın Washington’un İran’ı tecrit etme konusundaki standart politikasını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini yazdı.

Yazının girişinde Biden, işgal altındaki Filistin ve Suudi Arabistan gezisi öncesi notunda ABD’yi Soğuk Savaş’tan geri getirdiğini ve İran’ı tecrit durumuna getirdiğini savundu.

1980’lerden bu yana İran’ı tecrit etme stratejisini baskın strateji haline getiren Biden hükümeti, ABD’nin önceki hükümetleri gibi İran’ı izole etmeye çalıştı.

İran’ın İslam Devrimi’nden bu yana geçen kırk yılda ABD, 11 Eylül saldırılarından sonra karşılıklı bir politikadan ABD’ye göreşer eksenini kuşatmaya geçti ve İran’a yönelik politikasında çok az değişiklik yaptı.

Trump yönetiminin azami baskı kampanyası birçok kişi tarafından etkisiz ve hatta yapıcı olmayan bir politika olarak şiddetle eleştirilirken, ancak ton ve yoğunluk açısından ABD’nin İslam Cumhuriyeti’ne yönelik politikasından çok farklı değildi.

Benzer şekilde Biden’ın İran ve bölgeye yönelik politikası da önceki ABD başkanlarının politikasını takip ediyor.

Şubat 2019’da Trump’ın Varşova’da Batı Asya’da barış ve güvenlik konulu toplantısında olduğu gibi, Trump İran’ın izolasyon politikasını ilerleterek gerilimi tırmandırmayı kabul etti.

Biden’ın Siyonist rejim ile Arap ülkeleri arasında önerdiği güvenlik girişimi de artan gerilimlere bölgedeki askeri çatışmaya yol açıyor ve büyük olasılıkla yol açacak gibi duruyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × one =