Abdullahiyan: Medyada Gördükleriniz Gerçek Resimle Uyuşmuyor

Abdullahiyan: Medyada Gördükleriniz Gerçek Resimle Uyuşmuyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da mevkidaşı Bisera Turkovic ile görüştü. Ortak basın toplantısında konuşan Abdullahiyan, Bosna Hersek’i İran için dost ülke olarak tanımlayarak, “İran, Bosna Hersek’in zor zamanlarında yanında oldu, bundan sonra da desteğini sürdürecek. Bizim tutumumuz Bosna Hersek’in egemenliği ve toprak bütünlüğü şeklindedir” dedi.

İran’da devam eden gösterilere değinen Abdullahiyan, protestoların İran ile ilgili gerçeği yansıtmadığını ve İran’ı merak edenlerin ülkeyi yakından görmeleri gerektiğini söyledi. Abdullahiyan, “İran’a yönelik insan haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle gösterilen her tepki asılsızdır. Hiçbir gösterici güvenlik güçleri tarafından açılan ateş sonucu öldürülmemiştir” ifadelerini kullandı.

Abdullahiyan, ABD’nin, İran’ın petrol ve enerji kaynaklarını istediğini söyleyerek, “O yüzden de kampanya başlattılar. Medyada gördükleriniz gerçek resimle uyuşmuyor” dedi.

Turkovic de İran’ın Bosna Hersek’in toprak bütünlüğünü destekleyen bir ülke olduğuna işaret ederek, İran’ın Bosna Hersek’in dost ülkelerinden birisi olduğunu vurguladı. Bosna Hersek’in dış politikada net bir tutum sergilediğini dile getiren Turkovic, “Bizler Avrupa Birliği (AB) üyelik yolunu seçtik. Basit bir yol da değil. Önceliğimiz AB aday ülke statüsü almak ve aynı zamanda NATO üyeliğine de yaklaşmaktır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 + 10 =