ABD’NİN UMMAN DENİZİ’NDEKİ İRAN PETROL KORSANLIĞININ YENİLGİSİNE TEPKİSİ

ABD’NİN UMMAN DENİZİ’NDEKİ İRAN PETROL KORSANLIĞININ YENİLGİSİNE  TEPKİSİ

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; ABD Donanması’nın Bahreyn merkezli Beşinci Filosu, ABD korsanlığının başarısızlığı ve Umman Denizi’ndeki İran petrolünün çalınması konusunda sessiz kaldı.

Filo, olayla ilgili raporları gördüğünü, ancak Devrim Muhafızları operasyonu hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadığını söyledi.
İki ABD’li yetkili Associated Press’e verdiği röportajda, İran’ın bu yıl 24 Ekim’de Umman Körfezi’nde Vietnam bandıralı bir tankere el koyduğunu ve halen gözaltında olduğunu söyledi. Saatler önce ABD, düşmanca bir hamleyle Umman Denizi sularında İran petrolü ihraç eden bir tankere el koydu ve petrolünü başka bir tankere yönlendirdi ve bilinmeyen bir yere yönlendirdi.
Aynı zamanda, Devrim Muhafızları donanmasının kahramanları, tankerin güvertesinde Heli Burn’u ele geçirdi ve İran karasularına yönlendirdi.
ABD kuvvetleri daha sonra tankeri takip etmek için birkaç helikopter ve savaş gemisi kullandı, ancak John Berkoff’un birliklerinin kararlı ve yetkili girişi tarafından engellendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − 18 =