ABD’nin Suriye’deki varlığına Rus büyükelçisinin tepkisi

ABD’nin Suriye’deki varlığına  Rus büyükelçisinin tepkisi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Rusya’nın Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov, ABD ordusunun resmi sözcüsü Wayne Maruto’nun bir tweet’ine yanıt olarak, Amerikalıların Suriye’de kalmasına izin verilmediğini söyledi. Maruto daha önce Twitter’da, “ABD güçleri, uluslararası hukuk ve 2015’te kabul edilen Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı Kararı uyarınca kuzeydoğu Suriye’de kalacak” dedi.


Rusya Büyükelçisi Anatoly Antonov, tweet’e yanıt olarak, “ABD silahlı kuvvetlerinin Suriye’de kalmak için yasal bir izni olmadığı bir gerçektir” dedi. BM Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı Kararını yorumlamanız saçma. “Lütfen belgenin tamamını okuyun.”

ABD destekli Suriye Kürt Demokratik Güçleri, Haseke, Deyrizor ve Rakka dahil olmak üzere Suriye’nin doğu ve kuzeydoğu illerinin çoğunu kontrol ediyor. ABD ordusu burada, dördü Deyrizor ilindeki petrol sahalarının yakınında ve beşi Haseke’de olmak üzere dokuz askeri üs kurdu.

2019’un sonlarında, eski ABD Başkanı Donald Trump, ülkenin doğu ve kuzeydoğusundaki petrol sahalarını kontrol etmek için birkaç üst düzey ABD askerini Suriye’de tutma planını onayladı.
Bu arada resmi Suriye hükümeti, ABD askerlerinin hükümetin daveti olmadan Suriye’ye girmesi nedeniyle ülkedeki ABD askeri varlığını bir işgal olarak görüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

11 + 4 =