ABD’nin Suriye kaynaklarını yağmalamaya devam etmesinin ardından Şam, Birleşmiş Milletler’e şikayet etti

ABD’nin Suriye kaynaklarını yağmalamaya devam etmesinin ardından Şam, Birleşmiş Milletler’e şikayet etti

Pazar günü Suriye hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ve Güvenlik Konseyi Başkanı’na yazdığı bir mektupta, ülkenin kaynaklarının ABD tarafından yağmalanması sürecinin devam etmesini protesto etti.

İranpress haber ajansının bildirdiğine göre Suriye Dışişleri Bakanlığı bu mektubunda, bu hırsızlıklardan Amerikalı yetkililerin sorumlu tutulması gerektiğini ve Washington hükümetinin Suriye’ye verilen zararlar için tazminat ödemesi gerektiğini vurguladı.

Şam ayrıca Amerikan işgal güçlerinin yasadışı varlığına son verilmesini ve işgal altındaki bölgeler ile petrol ve gaz sahalarının Suriye hükümetine iade edilmesini talep etti.

Bakanlık şunları kaydetti:

“ Amerika ve onun terör grupları ve milisler de dahil olmak üzere araçları, tek taraflı ve yasa dışı dayatılan önlemlerin etkilerini arttırmak amacıyla ulusal egemenliği ihlal etmeye ve Suriye’nin zenginliğini ve stratejik kaynaklarını yağmalamaya devam ediyor ve Suriyelileri vatanlarının imkanlarından faydalanmaktan mahrum bırakarak acı ve ıstıraplarını artırıyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × two =