ABD’li Senatör, Putin’e ve Üst Düzey Rus Yetkililere Yaptırım Uygulayacak Bir Plan Taslağı Sundu

ABD’li Senatör, Putin’e ve Üst Düzey Rus Yetkililere Yaptırım Uygulayacak Bir Plan Taslağı Sundu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; ABD Senatosu İstihbarat ve Dış İlişkiler Komitesi’nin kıdemli bir üyesi Marco Rubio, cumhurbaşkanı ve diğer üst düzey Rus yetkililerin boykot taslağını Senato’ya sundu ve derhal onaylanması için çağrıda bulundu.

Habere göre, ABD İstihbarat ve Dış İlişkiler Komitelerinin kıdemli bir üyesi olan Marco Rubio, Cuma günü Senato’ya Başkan Vladimir Putin ve diğer üst düzey Rus yetkililerin yaptırım planı içeren bir taslağını sundu.

Kıdemli Cumhuriyetçi senatör önerisini açıklarken, Rusya’yı Ukrayna’yı işgal etmeyi planlamakla suçladı: “Bunu acı verici hale getirebilirler.” dedi.

“Başkan Biden, ABD’nin zayıflık değil, güç ve kararlılık göstermesi gerektiğini anlamıyor gibi görünüyor” diye ekledi. Senato’daki meslektaşlarımı çok geç olmadan bu yasa tasarısı üzerinde benimle çalışmaya çağırıyorum.

ABD ve diğer NATO üyeleri, son haftalarda defalarca Rusya’nın sınıra on binlerce asker konuşlandırarak Ukrayna’ya olası bir saldırıya hazırlandığını iddia ettiler.

Rusya ise Ukrayna’nın ileri sürdüğü iddiaları yalanlayarak Ukrayna, ABD ve NATO’nun bölgeyi istikrarsızlaştırmaya çalıştığını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × 5 =