ABD’Lİ ÖĞRETMEN KÜÇÜK KIZIN TESETTÜRÜNÜ ZORLA ÇIKARDI

ABD’Lİ ÖĞRETMEN KÜÇÜK KIZIN  TESETTÜRÜNÜ ZORLA ÇIKARDI

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; ABD’nin New Jersey eyaletindeki ilköğretim okulunda bir öğretmen siyahi Müslüman kız öğrencinin başörtüsünü zorla çıkardı. Öğretmenin üçük kızın direnmesine rağmen başındaki örtüyü zorla çıkararak, “Saçların çok güzel, artık okulda başörtüsü takmak zorunda değilsin.” dediği ifade edildi.

İslamofobi son birkaç yıldır batı’da birçok kez manşetlere çıkarken, ABD’de ilkokul öğretmeni Seth Boyden’ın bir kızın başörtüsünü çıkarmadaki insanlık dışı eylemi protestolara yol açtı.

NBC New York gibi ABD’deki yerel medya kaynaklarına göre,6 ekim’de Maplewood, New Jersey’de bir kadın ilkokul öğretmeni, yedi yaşındaki müslüman bir kızın kafasından zorla başörtüsünü çıkardı.

Habere göre, müslüman kızın annesi Cassandra Viatt, okul öğretmeni Seth Boyden’ın insanlık dışı eylemini kınayarak, kızının son derece üzgün olduğunu ve artık başörtüsü takmak istemediğini söyledi.

Müslüman ailenin avukatı, Somaya’nın her gün başörtüsü taktığını, ancak 6 ekim’de sınıfta öğretmeninin insanlık dışı eylemiyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

İsmi ve kimliği açıklanmayan ilkokul öğretmeni, Somayeh Viat ‘dan başörtüsünü çıkarmasını istedi ve talebine direndikten sonra tüm sınıf arkadaşlarının önünde başörtüsünü zorla çıkardı.


Somayeh Viat

Viatt ailesinin avukatına göre, Amerikalı öğretmen rossir’i “saçın çok güzel” gerekçesiyle kızın kafasından tesettürü zorla çıkardı.

Amerikalı avukat, “(eylem) inanılmaz derecede rahatsız edici”, diye ekledi. bu onun dinini yok saymak için çok ama çok bir semboldür.”

Müslüman kız’ın annesi Cassandra Vyatt, Amerikan medya kuruluşuna verdiği röportajda, öğretmenin eylemlerinin sonuçları olması gerektiğini vurguladı.

Müslüman kızın annesi, “o (öğretmen) kendisinin (kızının) başörtüsü taktığını ve işinin sonuçlarını görmek zorunda olduğunu biliyor olmalı.” dedi. kızımdan özür dilemasını istiyorum ve bu durumda kızım kendini daha iyi hissedecek.”

HABER ABD’DE BÜYÜK TEPKI ÇEKERKEN, AMERIKAN-İSLAM İLIŞKILERI KONSEYI (CAIR) YAPTIĞI AÇIKLAMADA YORUM YAPTI.

Konsey, okul öğretmeninin okuldan atılması çağrısında bulunurken, tesettürün Somayeh Viat’ın kafasından çıkarılmasıyla ilgili tam bir soruşturma çağrısında bulundu.


Cassandra Viatt, Somaya’nın Annesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × 1 =