ABD’li Gazeteci İran Füzelerinin Vurduğu Bölgeleri Fotoğrafladığı İçin Tutuklandı

ABD’li Gazeteci İran Füzelerinin Vurduğu Bölgeleri Fotoğrafladığı İçin Tutuklandı

Acilnews’in yabancı basına dayanrak sunduğu habere göre, Amerikalı gazeteci Jeremy Lopardo, İran füzelerinin işgal altındaki toprakları vurduğu yeri fotoğrafladığı gerekçesiyle Siyonist ordu tarafından tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

Habere göre, İşgalci İsrail ordusu İran füzelerinin İsrail’deki terör rejiminin üslerini vurduğu yeri fotoğraflamakla suçlanan 28 yaşındaki bağımsız gazeteci Jeremy Lopardo’yu, düşmanın yardım gibi ağır suçlarla suçlandı.

Siyonist kanal i24NEWS, bu vatandaşın şüphelenilmesinin ardından çarşamba gecesi tutuklandığını duyurdu. Bu haber kanalı, bu Amerikalı gazetecinin tutuklanmasının, işgal altındaki toprakların merkezindeki hassas bir güvenlik merkezi de dahil olmak üzere İran füzelerinin vurulduğu yerin fotoğraflarını çektikten sonra gerçekleştiğini belirtti.

Bu İbrani kanalı, avukatının Lopardo’ya yönelik suçlamaları şiddetle reddettiğini bildirdi. Amerikalı gazetecinin avukatı, müvekkilinin gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklanmasına ilişkin şunları ekledi: Eğer düşman bu durumdan çıkar sağlayacaksa, İsrail’de aralarında İsraillilerin de bulunduğu 15 yabancı gazeteci de tutuklanmalı açıklamsını yaptı.

Mahkemede sanık için yapılan toplantıda, sanığın işgal altındaki topraklardan sınır dışı edilerek ABD’ye iadesinin önerildiği ancak İsrail mahkemesinin tutukluluk süresini uzattığını da belirtelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × 3 =