ABD’nin SURİYE’deki ASKERİ VARLIĞI YASA DIŞIDIR

ABD’nin SURİYE’deki ASKERİ VARLIĞI YASA DIŞIDIR

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Kanada web sitesi Global Research, ABD’nin Suriye’deki herhangi bir askeri varlığına izin verilmediğini belirten bir makale yayınladı.

Uluslararası genç gazeteciler kulübü grubuna göre, ABD’nin Suriye karşıtı eylemleriyle ilgili tanınmış Kanadalı yazar Eva Bartlett, bir makalesinde, başkan Joe Biden yönetiminin başlamasıyla ülkenin suriye’ye karşı düşmanca bir politika uyguladığını ve halkına karşı çirkin ekonomik yaptırımlar uyguladığını yazdı.

Kanada’da yayınlanan Global Research web sitesinde yayınlanan makalenin bir bölümü şöyle: “ABD askeri güçlerinin suriye’deki varlığı yasa dışıdır.” 10 yıldır teröristlerle savaşa katlanan bir ülkenin halkına karşı yetkililerin tutumu değişmedi. batılıların suriye ekonomisini ülkede gıda, ilaç ve sağlık hizmeti vermeyi zorlaştıracak şekilde boykot etmesiyle suriye halkı zor bir hayat yaşıyor.

Sözlerine şöyle devam etti: “ABD’nin eski suriye temsilcisi James Jeffrey, ABD yaptırımlarının suriye halkını ve geçim kaynaklarını hedef aldığını açıkça belirtti. öte yandan, ABD güçleri Suriye petrollerini yağmalamaya ve çalmaya devam ediyor ve türk işgal güçleri Suriye köylerine saldırılarını sürdürüyor ve teröristleri destekliyor.

Bartlett sözlerini şöyle sonlandırıyor: “Batı medyası ve birleşmiş milletler raporlarında bu gerçekleri tamamen görmezden geliyor ve Suriye’ye karşı propaganda başlatarak, güvensiz hale getirmeye ve sığınmacıların geri dönüşünü reddetmeye devam ediyorlar.

Suriyeli yetkililer birçok kez abd ve türk askerlerinin topraklarında bulunmasından memnuniyetsizliklerini dile getirdiler ve ülkelerini terk etmelerini talep ettiler. Yerel Suriye kaynakları, abd askeri güçlerinin yasa dışı geçişleri kullanarak Suriye’nin el-Ömer petrol sahasını işgal ederek Irak’taki üslerine petrol aktardığını da birçok kez açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

11 + 3 =