ABD’den Daha Fazla Katliam İçin İsrail’e 8,7 Milyar Dolar Yardım

ABD’den Daha Fazla Katliam İçin İsrail’e 8,7 Milyar Dolar Yardım

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist rejimin Savaş Bakanlığı, bölgedeki savaş çığırtkanlığının devamı için bu rejime 8,7 milyar ABD doları tutarında mali yardım yapılacağını duyurdu.

Habere göre, Siyonist rejimin Savaş Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Amerikan hükümeti ile bu ülkenin Kongresi’nin İsrail rejimine 8,7 milyar dolar değerinde yardım konusunda anlaşmaya vardığını duyurdu.

Bakanlık ayrıca Siyonist rejimin hava savunmasını güçlendirmek için ABD’den 5,2 milyar dolar değerinde acil yardım almayı planladığını da sözlerine ekledi.

Siyonist rejimin Savaş Bakanlığı da bu mali yardımın Demir Kubbe, Flakhan Daoud ve lazer sisteminin savunma sistemlerini güçlendirmek için kullanılacağını kaydetti.

Washington Post kısa bir süre önce, 7 Ekim 2023’ten sonra Siyonist rejimden ABD’nin askeri ve güvenlik yardımının önemli ölçüde arttığına değinen bir makalede, bu rejimin ABD’den Dünya Savaşı’ndan bu yana diğer müttefiklerden daha fazla askeri yardım aldığını yazdı. Ancak 7 Ekim 2023’ten bu yana Tel Aviv’e gönderilen yardımların miktarı daha da arttı.

Medyada yer alan bu habere göre ABD, İsrail rejiminin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırısının başlangıcından bu yana Tel Aviv’e milyarlarca dolar güvenlik ve silah yardımı sağladı. Ayrıca ABD Başkanı Joe Biden yönetimi de Ortadoğu’daki bu müttefiki doğrudan desteklemek için ülkenin ordusunu konuşlandırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 − eighteen =