ABD’den Ayn’ul Esad Üssünü Sağlama Almak İçin Görülmemiş Bir Hareketlilik

ABD’den Ayn’ul Esad Üssünü Sağlama Almak İçin Görülmemiş Bir Hareketlilik

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; ABD’nin el-Anbar vilayetinin batısındaki Ayn’ul Esad hava üssüne beton bloklar ve duvarlar içeren ikinci bir sevkiyatının geldiğini duyuruldu.

Iraklı güvenlik kaynağı el-Malume haber sitesine verdiği demeçte; “Ayn’ul Esad Hava Üssü’ne beton bloklar ve duvarlar taşıyan ikinci Amerikan konvoyu giriş yaptı. Bu sevkiyat Bağdat’tan el-Anbar eyaletine sıkı güvenlik önlemleri altında yapıldı.” dedi.

Kaynak, “El-Anbar eyaletinden birkaç üssün boşaltılmasının ardından, ABD güçleri Ayn’ul Esad üssü içinde inşa ettikleri yerleri güçlendirmek için benzeri görülmemiş operasyonlar yürütüyor. ABD güçleri Ayn’ul Esad’da başlattığı güvenlik önlemlerinin sıkılaştırılmasına ve Patriot sisteminin konuşlandırılmasına rağmen, bilinmeyen nedenlerden ötürü bölgeleri güçlendirmeye başladı.” diye belirtti.

Bir haftadan daha kısa bir süre önce de, içinde beton bloklar ve duvarlar bulunan Amerikan kamyonlarından oluşan bir konvoy Ayn’ul Esad üssüne giriş yapmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 + six =