ABD’de Tıp Fakülteleri Siyahi Vatandaşları Kabul Etmiyor

ABD’de Tıp Fakülteleri Siyahi Vatandaşları Kabul Etmiyor

ACilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; ABD’li uzmanlar, bu ülkedeki genel siyah nüfusa kıyasla Amerika’daki siyahi doktorların oranının düşük olduğunu raporladılar.

Habere göre, Amerikan Tıp Kolejleri Birliği’nin en son verilerine göre, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki doktorların yalnızca yaklaşık %5,7’si siyahi veya Afrikalı Amerikalıdır.

ABD nüfusunun tahmini %12’si siyah veya Afrikalı Amerikalı olduğundan ve bazı araştırmalar ABD’deki siyahi doktorların oranının son 120 yılda artmasına rağmen, bu istatistikler bu doktorların hizmet verdiği toplulukları rakamları hala küçük yansıltılmaktadır.

Amerikan Tıp Kolejleri Birliği’nin işgücü araştırmaları direktörü Michael Dill, siyah Amerikalı doktorların Amerika Birleşik Devletleri’ndeki siyah nüfusa kıyasla küçük bir yüzdesini açıklayabilecek nedenlerden birinin siyahların tıp fakültelerinden tarihsel olarak dışlanması olduğunu söylüyor. .

Birçok ABD tıp fakültesinin beyaz olmayanları kabul etmeme geçmişi vardır. Tıp diploması alan ilk siyahi Amerikalı olan Dr. James McKeon Smith, İskoçya’daki Glasgow Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaydolmak zorunda kaldı.

Smith, 1837’de doktorasını aldı, New York’a döndü, Amerika Birleşik Devletleri’nde eczane işleten ilk siyah adam oldu ve Amerikan tıp dergilerinde makaleleri yayınlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen + 5 =