ABD’de Polis Ölüm Cinayetlerinde %60 Artış

ABD’de Polis Ölüm Cinayetlerinde %60 Artış

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; ABD Federal Polis Şefi Christopher Ray, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki şiddet olaylarındaki çarpıcı artışın yanı sıra, görevdeyken öldürülen polis memurlarının sayısının 2021’de %59’dan fazla arttığını duyurdu.

Haberde, Ray, “Polis memurlarına yönelik şiddet çok az ilgi gören bir olaydır. 2019’dan bu yana Amerika Birleşik Devletleri’ndeki çeşitli cinayet biçimlerinin benzeri görülmemiş bir oranda arttığını da sözlerine ekledi.”

Ray, “Neredeyse her beş günde bir bir polis memuru öldürülüyor ve polis memurlarına yönelik bazı şiddet vakaları genellikle cezai meselelerle ilgili” dedi.

Ancak BBC, raporunda Amerikan Polis Koalisyonu Derneği’nin Ocak ayında 2021’de polis güçlerine yönelik 103 pusu saldırısı düzenlendiğini ve bunun 130 polis memurunun yaralanmasına ve 30 polisin ölümüyle sonuçlandığını bildirdiğini bildirdi.

AFP istatistikleri ayrıca, nöbetçi polis memurlarının cinayetlerinin 2019’dan 2020’ye yüzde 29 artarak 1960’tan bu yana en büyük artış olduğunu gösteriyor.

Buna ek olarak, Amerikan Polis Koalisyonu, yılın başından bu yana en az 17 polis memurunun öldürüldüğünü söylüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eleven + 16 =