ABD’de Filistin Yanlısı Öğrencilere Yönelik Tutuklamalar Devam Ediyor

ABD’de Filistin Yanlısı Öğrencilere Yönelik Tutuklamalar Devam Ediyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; ABD’nin Detroit kentindeki Viyana Devlet Üniversitesi’nde Filistin’e destek vermek ve Siyonist rejimin Gazze’deki savaşını protesto etmek amacıyla kurulan çadırları sökmek amacıyla polisin müdahalesi, en az 8 öğrencinin tutuklanmasına yol açtı.

Habere göre, üniversite iletişimden sorumlu başkan yardımcısı Matt Lockwood, bu Amerikan kanalıyla yaptığı bir röportajda, 8 protestocudan 6’sının izinsiz olay yerine girme, birinin direnme ve engelleme ve birinin de saldırı nedeniyle tutuklandığını doğruladı.

Üniversite kampüsünde hazır bulunan bazı haber ekiplerinin kaydettiği videoda, polisle öğrenciler arasında çatışma çıktığı, bazı üniversite ekiplerinin çadırları topladığı ve kamplardan toplanan çöplerle dolu torbaları taşıdığı görülüyor.

Wayne State Üniversitesi Rektörü Kimberly Andrews-Spey yaptığı açıklamada, kampın topluluğumuz için yasal, sağlık, güvenlik ve operasyonel zorluklar yarattığını iddia etti.

Lockwood daha önce Fox News’e, üniversite yetkililerinin öğrencilerden çadırları kaldırmalarını isteme girişimlerine rağmen protestocuların bunu yapmayı reddettiğini söylemişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 + fourteen =