ABD Yaptırımlarının Direniş Eksenine Etkisi Yoktur

ABD Yaptırımlarının Direniş Eksenine Etkisi Yoktur

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Hizbullah’ın Lübnan parlamentosundaki temsilcisi, ABD yaptırımlarının direnişe hiçbir etkisinin olmadığını ve bu baskılara çeşitli şekillerde direneceğini vurguladı.
Haberde, Lübnan parlamentosunun Sadık Direniş fraksiyonunun bir üyesi olan Hassan Fazlullah, ABD hükümetinin Lübnan bankacılık sistemini hedefleri doğrultusunda yeniden yapılandırmak ve Lübnan bankalarına fon transferini izlemek için çalıştığını söyledi.

Tüm tarafları herhangi bir arabuluculuk veya güvenlik anlaşmasında ABD hükümetine güvenmemeye ve ABD baskısına boyun eğmemeye çağırdı.

Hassan Fazlullah, ABD’nin bu baskılarına anayasal kurumlar aracılığıyla olduğu kadar, parlamento seçimleri yoluyla da kamusal alanda karşı koyabilecek durumda olduğumuzu vurguladı. Lübnan’ın Birleşmiş Milletler’deki Ukrayna krizi konusundaki tutumu, ABD baskısına bir yanıttı ve Lübnan hükümeti, pozisyonlarını bedavaya satmamalı, ülkesinin gerçek çıkarlarına bakmalıydı; Herhangi bir sonuç olmadan Lübnan’ın bu pozisyonunun olumsuz sonuçları var; Çünkü ülkemizin konumuna ve rolüne hizmet etmemektedir.

Hassan Fazlullah, Lübnan’ın Ukrayna ve Rusya taraflarıyla ilişkilerini sürdürerek, Lübnan’ın çıkarlarına karşı bu uluslararası çatışmada sıraya girmek yerine, ABD politikaları sonucunda Ukrayna halkının çektiği acıların hafifletilmesinde insani bir rol oynayabileceğini de sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × two =