ABD: İran’ın Askeri Teknolojisi İleri Seviyede

ABD: İran’ın Askeri Teknolojisi İleri Seviyede

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Bir Amerikan web sitesi, iki Zagros ve Damavand 2 yerli muhripinin İran donanmasına yaklaşmasıyla ilgili olarak, İran’ın son yıllarda askeri teknoloji alanında önemli ilerleme kaydettiğini vurguladı.

İran İslam Cumhuriyeti deniz kuvvetleri komutanı Emir Amiral Shahram İrani, geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında zagros ve damavand 2 muhriplerinin inşasının belirlenen planlara göre ilerlediğini ve suyun yakında denize indirileceğini belirtti.

Defens post, İran’ın son yıllarda ordusunu kendi kendine yeterli hale getirmek için yerli ekipman üretiminde önemli ilerleme kaydettiğini bildirdi.

Komutan Nadja, “i̇ki muhrip, özel bir tesadüfle resmi bir törenle ordunun operasyonel organına katılacak, çünkü kapsamlı bir şekilde test edilmeleri gerekiyor ve toplanan teknik bilgileri, en son teknolojik kenarlara göre güncellenmek üzere ordu donanması’nın teknik ve endüstriyel departmanına aktarılacak” dedi.

Defens post daha sonra İran’ın yerli teknolojideki önemli ilerlemeleri hakkında, İran’ın yakında ira donanması’na katılması muhtemel olan damavand sınıfı muhriplerin son bir testinin ortasında olduğunu yazdı. geçen yıl haziran ayında, İran donanması dena’yı ve falcon av mayını’nı aldı.

Acıklamaya göre dena, bir helikopter pisti ve bir dizi savunma sistemi ile donatılmış dördüncü jamaran sınıfı muhriptir ve çeşitli hava, yer ve su altı tehditlerini tespit etme, yakalama ve hedefleme yeteneğine sahiptir. öte yandan, şahin av mayınları da deniz mayınlarını keşfedebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × four =