ABD ve siyonist bağlantılı ülkeler ile Kürdistan’daki askeri üsleri takip ediyoruz

ABD ve siyonist bağlantılı ülkeler ile Kürdistan’daki askeri üsleri takip ediyoruz

İran İslam inkılabı Genelkurmay Başkanı son günlerde yaşanan gelişmeleri değerlendirirken Kürdistan Bölgesindeki ABD üslerini takip ettikleini bildirdi.

İran İslam Cumhuriyeti  Genelkurmay Başkanı şunları söyledi:

‘Irak’ın Kürdistan bölgesinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar devam ediyor.

Kuzeybatıdaki terör gruplarının durumu ile ilgili olarak bunun eski bir konu olduğunu söylemek gerekir. İslam inkılabının başlangıcından bu yana Amerika ve diğer düşmanların yardımıyla Irak’ın kuzey bölgesine yuvalanan bu grupların karargahları son yıllarda Amerika’nın da desteğiyle ulusal güvenliğimize karşı bir teşkilat haline geldi.

Şu anda Kuzey Irak’ta 1200 askeri karargah bize karşı çalışıyor. Mesela İsrail’in aralarından insanları seçip eğittiği, sonra da onların ülkemize gelip terör ve güvenlik karşıtı faaliyetler yürüttüğü ve onları kiralık terörist olarak kullandığı birkaç örneğe şahit olduk. Bunlar bir bakıma Siyonistlerin karargahlarıydı ve bu karargahların Erbil’deki bir örneği Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri tarafından saldırıya uğradı.

Bu yıllar boyunca Irak’ın Kürdistan bölgesini sürekli uyardık ve “Biz bunca yıl Irak halkına hizmet edelim ama siz onların askeri ve medya karargahı kurmasına izin verin öyle mi, bu komşuluk geleneğine uymaz” dedik. Terör gruplarının eylemlerini durduracaklarına dair bize birçok kez söz verdiler ama sözlerini yerine getirmediler. Bu nedenle, bu terör gruplarıyla mücadele etmeye karar verildi ve bu, Birleşmiş Milletler Sözleşmesine ve meşru müdafaaya dayanıyor.’

İran  Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları kara kuvvetlerinin kuzey Irak’taki terörist grupların karargahlarına yönelik son operasyonlarına değinerek şunları vurguladı: ‘Bu operasyonu tüm insani ilkelere uygun olarak gerçekleştirdik ve bir sivilin dahi burnunun kanamamasına özen gösteriyoruz. Terörist grupların bir apartmanın bir katını bomba imalathanesi haline getirdiğini gördüğümüz durumlar oldu ama biz bu binayı insanlara zarar vermemek için hedef almadık.

Kürdistan bölgesel yönetimi yetkililerine iki yol olduğunu ya bu terör örgütünün sivil bir grup haline gelip silahsızlanması ya da Kürdistan Bölgesel Yönetiminin bu terör örgütünü bölgeden çıkarması gerektiğini söyledik. Sınır duvarlarımızın arkasında 3000 silahlı kuvvetin bomba yapımı ve askeri merkezinin olması bizim için kesinlikle kabul edilemez ve onlarla mücadele edeceğiz. Dolayısıyla bu operasyon devam edecek, ne kadar sürerse sürsün bu operasyona bundan daha büyük olarak devam edeceğiz.

Şimdi bölge halkı, terör örgütlerinin bürolarının önünde birkaç defa gösteri yaptı ve teröristlerin bölgeyi terk etmesini talep ediyor.

Bu gruplar tam olarak ülkeyi bölmek istiyorlar ve casus servislerinin liderleri ve maaşlıları İran’ın bir bölümünü ayırıp kendilerine bir hükümet kurmanın peşindeler.’

İran İslam Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı, Amerikalı yetkililerin Erbil üzerinde İran’a ait bir insansız hava aracının düşürüldüğü iddiasına değinerek şunları söyledi: ‘Erbil ve Duhok’ta Harir üssünün nerede olduğunu, Amerikan üssünün nerede olduğunu ve orada kaç asker olduğunu ve buralarda ne gibi faaliyetlerde bulunulduğunu biliyoruz. Bugünden itibaren insansız hava araçlarımıza karşı herhangi bir eylemde bulunurlarsa mutlaka karşılık vereceğiz ve bu son eyleme de cevap hakkımız saklıdır.

General Bakıri, bazı komşu ülkelerdeki Amerikan üslerinin varlığı hakkında şunları söyledi: ‘Komşu ülkeler, ülkelerindeki Amerikan üslerinin İran’a karşı harekete geçmediğini söylüyorlar, sonra biz Amerikan üsleri tarafından bize karşı bir eylemde bulunulduğunu söylediğimizde, “Amerikalılar bizim üslere girmemize izin vermiyor ve bu üslerdeki faaliyetlerinden haberimiz yok, bilmiyoruz” diyorlar.

Komşu ülkelere, komşu ülkelerdeki bir Amerikan üssünden ulusal güvenliğimize karşı bir eylemde bulunulursa, o üsse mutlaka karşılık vereceğimizi söyledik. Elbette son iki yılda komşu ülkelerin istihbarat servisleriyle işbirliği yaptık ve onlar da reformlar yaptılar. Bazı durumlarda taahhütlerine aykırı davrandılar ve zamanı gelice bunu telefai edeceğiz.’

İran İslam Cumhuriyeti  Genelkurmay Başkanı konuşmasının sonunda, İran silahlı kuvvetlerinin savunma bütçesini ABD ile karşılaştırarak şunları söyledi: “Bizim savunma bütçemiz en iyi ihtimalle 5 milyar dolar ve Amerika’nın savunma bütçesi ise 800 milyar dolardır. ABD’nin bütçesinin onda birinin bize ayrıldığını varsayalım, aynı zamanda bölgedeki bazı taraflar ve Siyonist rejim de tüm savunma bütçesini bize ayırmıştır. Ancak silahlı kuvvetlerimiz içeriye güveniyor ve silahlı kuvvetlerimiz istikrarlı bir güvenlik sağlamayı başardı.’

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nine + 7 =