ABD ve Kanada’dan İran’a Ve Hamasa Karşı Yeni Yaptırımlar

ABD ve Kanada’dan İran’a Ve Hamasa Karşı Yeni Yaptırımlar

Acilnews’in yabancı basına dayanaak sunduğu habere göre; Amerika ve Kanada hükümetleri asılsız iddialarda bulunarak İran ve Hamas hareketine karşı yeni yaptırımlar açıkladı.

El Ceziren’nin haberine göre ABD hükümeti İran İslam Cumhuriyeti’ne yeni yaptırımlar uyguladı. ABD Hazine Bakanlığı yaptığı açıklamada, gölge bankacılık ağıyla bağlantıları nedeniyle 50 İranlı kurum ve kişiye yaptırım uygulandığını duyurdu.

ABD Hazine Bakanlığı’nın iddiasına göre bu kişi ve kurumlar, İran ordusunun milyarlarca doları aklamak için kullandığı bankacılık ağıyla bağlantılı.

Aynı zamanda Kanada Dışişleri Bakanlığı, Siyonist rejime yönelik saldırılara yanıt olarak Hamas hareketiyle bağlantılı dokuz kişi ve iki kuruma yaptırım uyguladığını duyurdu. Kanada Dışişleri Bakanlığı’na göre adı geçen kişi ve kurumlar Hamas’ın mali ağında işbirliği yapıyor.

Kanada’nın Hamas hareketine yönelik yeni yaptırımları, Ottawa’nın Gazze’deki Siyonist rejimin suçlarına karşı sessizliğinin gölgesinde gerçekleşiyor. Gazze’deki Siyonist işgalinin suçları 37.000’den fazla Filistinliyi öldürdü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × 4 =