ABD ve İngiltere’den Yemen’e Yeni Bir Saldırı Daha!

ABD ve İngiltere’den Yemen’e Yeni Bir Saldırı Daha!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yerel haber kaynakları ABD ve İngiltere’nin Yemen’deki bölgelere yönelik yeni saldırısını duyurdu.

Habere göre, bu saldırıda El-Hodeidah ​​vilayetinde yer alan El-Tahita kentindeki alanlar hedef alındı. Şu ana kadar bu saldırıda herhangi bir can kaybı veya olası hasar bildirilmedi. Yemen’in farklı bölgeleri son günlerde ABD ve İngiltere’nin saldırgan saldırılarına hedef oluyor.

Bu saldırılar, Siyonist rejime uygulanan deniz ablukasının durdurulması için Yemen’e baskı uygulamak amacıyla gerçekleştiriliyor. ABD ve İngiltere, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin kararının ardından 21 Ocak günü erken saatlerde Yemen’deki Ensarullah mevzilerine saldırı başlattı.

Bu saldırılar, Yemen ordusunun Gazze Şeridi’ndeki Filistin halkının direnişine destek amacıyla geçtiğimiz haftalarda Kızıldeniz’deki işgal altındaki topraklara ve Bab el-Mendeb Boğazı’na giden çok sayıda Siyonist gemi veya gemiyi hedef almasının ardından gerçekleştirildi.

Yemen ordusuna bağlı güçler, İsrail rejimi Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurana kadar, bu rejimin gemilerine veya Kızıldeniz’de işgal altındaki topraklara giden gemilere saldırmaya devam edeceklerini taahhüt etti.

Yemen ordusu güçleri, Aden Körfezi ve Kızıldeniz’deki seyirlerin diğer gemiler için serbest olduğunu ve tam güvenlikten yararlandıklarını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen − ten =