ABD ve İngilizler Yemen’e Tekrardan Saldırdı

ABD ve İngilizler Yemen’e Tekrardan Saldırdı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Amerikan ve İngiliz savaş uçakları güneybatı Yemen’i yeniden bombaladı. İki kez gerçekleştirilen bu saldırılarda Yemen’in güneybatısındaki Taiz vilayeti hedef alındı.

Habere göre, Başta Hudeyde eyaleti olmak üzere Yemen’in çeşitli bölgeleri, geçtiğimiz aylarda ABD ve İngiltere’nin saldırgan saldırılarına hedef oluyordu.

Bu saldırılar, Siyonist rejime uygulanan deniz ablukasının durdurulması için Yemen ulusal hükümetine baskı yapmak amacıyla gerçekleştiriliyor.

ABD ve İngiltere, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin kararının ardından 21 Ocak günü erken saatlerde Yemen’deki Ensarullah mevzilerine saldırı başlattı.

Bu saldırılar, Yemen ordusunun Gazze Şeridi’ndeki Filistin halkının direnişine destek amacıyla işgal altındaki Kızıldeniz ve Bab el-Mendeb Boğazı’na giden çok sayıda Siyonist gemiyi veya gemiyi hedef almasının ardından gerçekleştirildi.

Yemen ordusu güçleri, Siyonist rejim Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurmayana kadar bu rejimin gemilerine veya Kızıldeniz’de işgal altındaki topraklara giden gemilere saldırmaya devam etme sözü verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 − five =