ABD, Siyonist Rejime Silah Sevkiyatına Yeniden Başlıyor

ABD, Siyonist Rejime Silah Sevkiyatına Yeniden Başlıyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist medya, ABD ile Siyonist rejim arasında, bekleyen mühimmat sevkıyatının Tel Aviv’e teslim edilmesi sürecini yeniden başlatmak üzere anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Habere göre, Joe Biden yönetiminin İsrail’e silah sevkiyatının askıya alındığını kamuoyuna duyurmasından birkaç hafta sonra, sevkiyatın yakın gelecekte askıya alınmasına izin verecek bir mutabakata varılması yönünde İsrail’e ulaşması için önemli ilerleme kaydedildi.

Washington ile Tel Aviv arasındaki mutabakat çerçevesinde Siyonist rejim, ABD hükümetine, Refah’ın nüfuslu bölgeleri de dahil olmak üzere nüfusun yoğun olduğu bölgelere Biden yönetimi tarafından sağlanan özel bombalarla saldırmama sözü vermek zorunda kalacağı bildirildi.

Tel Aviv, Washington’un anlaşmaya dahil olan mühimmat kullanımına getirmeyi planladığı kısıtlamalara ilişkin taahhütlere ilişkin resmi bir belge imzalamayı kabul etti ve bu belgenin İsrail’in savaşıyla ilgili Bakan Yoav Galant tarafından imzalandığı anlaşılıyor.

Askıya alınan yüklerin İsrail’e tesliminin yeniden başlamasını sağlayacak nihai mekanizma henüz belirlenmedi ancak amaç, bugün Pazartesi günü gelen ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken’in ziyareti sırasında mutabakata varılacağı bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen − 8 =