ABD Semokrasiyi Bir Kitle İmha Silahı Olarak Kullanıyor

ABD Semokrasiyi Bir Kitle İmha Silahı Olarak Kullanıyor

Acilnews’in yabanc basına dayanarak sunduğu habere göre; ABD’de demokrasi konulu bir zirve sırasında Pekin, Washington’u demokrasiyi dünya çapında bir bölünme aracı ve kitle imha silahları olarak kötüye kullanmakla suçladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD Demokratik Zirvesi’ni eleştiren ve Washington’u demokrasi adına bölünmeler yaratmakla suçlayan bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Demokrasi adına yapılan bölücülük, tarihte bir geri adımdır ve dünyaya kaos ve felaketten başka bir şey getirmeyecektir” denildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “ABD uzun süredir sözde ‘demokratik reformlar’, tek taraflı yaptırımların kullanılması ve feci sonuçları olan ‘renkli devrimlerin’ kışkırtılmasıyla ilgileniyor. Değerlerini empoze ediyor. Demokrasi, ABD tarafından diğer ülkelerin iç işlerine müdahale etmek için kullanılan bir kitle imha silahı haline geldi.”

Yapılan açıklamada, “ABD, demokrasi bahanesiyle demokrasiyi etkisiz hale getirmek, bölünmeyi kışkırtmak ve iç sorunlarını örtbas etmek istiyor. Birleşmiş Milletler çekirdeği ile dünya üzerindeki hegemonyasını sürdürmeye ve uluslararası sistemi zayıflatmaya çalışıyor”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 + five =