ABD, Nazizm ve Irkçılığı Kınayan Karara Karşı Oy Kullandı

ABD, Nazizm ve Irkçılığı Kınayan Karara Karşı Oy Kullandı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, ABD ve Ukrayna’nın muhalefetine rağmen Nazizmi ve her türlü ırkçılığı kınayan bir kararı kabul etti.

Haberde, BM Genel Kurulu Rusya ve 30’dan fazla ülke tarafından Nazizm, neo-Nazizm ve her türlü ırkçılığı kınamak için önerilen bir kararı onayladı, ancak karara göre ABD ve Ukrayna karara karşı oy kullanan tek ülke oldu.

Kararın 130 lehte, 2 aleyhte ve 49 çekimser oyla kabul edildiğini bildirdi. Karara oy vermekten kaçınan ülkeler büyük ölçüde ABD müttefikleri olduğu bildirildi.

Rusya’nın BM temsilcisi, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “BM Genel Kurulu, Rusya’nın Nazizm, neo-Nazizm ve ırkçılığın, ırk ayrımcılığının, yabancı düşmanlığının ve dogmacılığın yeni biçimlerine yol açan diğer uygulamaların yüceltilmesine karşı mücadele konulu Rusya kararını 130 oyla onayladı.”

Moskova, İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası ile bağlantılı kişi ve kuruluşlara verdiği destek konusunda Ukrayna ve üç Baltık devleti, Estonya, Litvanya ve Letonya ile uzun süredir anlaşmazlık yaşıyor.

Rusya’nın önerdiği karar, üye devletleri “yasalar da dahil olmak üzere tüm uygun yollarla her türlü ırk ayrımcılığını ortadan kaldırmaya” çağırıyor.

ABD’nin Birleşmiş Milletler büyükelçisi, böyle bir kararın, bireyler için “ifade özgürlüğünü” garanti eden ABD Anayasasının Birinci Değişikliği ile çeliştiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − 5 =