ABD Liderliğindeki 18 Ülkeden Filistin Halkına Karşı Açıklama!

ABD Liderliğindeki 18 Ülkeden Filistin Halkına Karşı Açıklama!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; ABD öncülüğünde aralarında İngiltere ve Fransa’nın da bulunduğu 18 ülke, Gazze Şeridi’ne ilişkin açıklamada, Siyonist rejim ordusunun altı ayı aşkın süredir Filistin milletine karşı işlediği suçlara değinmeden ve bu rejimden savaşını durdurmasını talep etmeden, Saldırganın ardından, Filistin direnişini tek taraflı olarak Tel Aviv’e baskı yapmaya ve siyasi destek vermeye teşvik etmeye çalıştı.

Habere göre, Beyaz Saray yaptığı açıklamada, bu 18 ülkenin liderlerinin ortak bir açıklama yaparak Hamas hareketinden Gazze Şeridi’ndeki Filistin direnişinin elinde bulunan Siyonist mahkumları derhal serbest bırakmasını istediğini duyurdu.

Bu açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne saldırısı sonucu 34.000’den fazla Filistin vatandaşının şehit olmasından, 85.000’den fazla Filistinlinin yaralanıp kaybolmasından ve Gazze Şeridi’nde 10.000’den fazla Filistinlinin kaçırılıp esir alınmasından bahsedilmiyor. Ürdün, Batı Şeria’daki bu rejimin ordusu aracılığıyla, Gazze Şeridi’ndeki Siyonist mahkumların kaderiyle ilgili uluslararası endişeden söz etti.

Bu açıklama aynı zamanda, Gazze Şeridi’ne karşı herhangi bir ateşkes ve savaşın durdurulmasını Siyonist tutsakların serbest bırakılmasına ve Filistin direnişinin işgalcilerin Gazze Şeridi’nden tamamen çekilmesi yönündeki meşru taleplerine bağlı hale getirerek Siyonist rejimi örtülü olarak desteklemeye çalıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen + seventeen =