ABD Kongre Üyeleri Ebu Akile Cinayetini Bağımsız Soruşturma Çağrısında Bulundu

ABD Kongre Üyeleri Ebu Akile Cinayetini Bağımsız Soruşturma Çağrısında Bulundu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; 50’den fazla ABD’li milletvekili, İsrail’in soruşturma yürüttüğünü iddia etmesine rağmen, FBI’ya El Cezire için Filistinli bir muhabirin öldürülmesini soruşturmasını isteyen bir mektup yazdı.

Habere göre, ABD Kongre Üyesi Andre Carson liderliğindeki Demokrat Parti’den 57 sol görüşlü Amerikalı temsilci, El Cezire için Filistinli bir gazeteci olan Şirin Ebu Akle’nin Amerikan vatandaşlığına sahip olduğunu vurguladı ve olayla ilgili soruşturma açılması çağrısında bulundu.

Delegeler, Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ve ABD Federal Soruşturma Bürosu başkanı Christopher Ray’e mektuplar yazarak; Bölgedeki endişe verici durum ve Dışişleri Bakanı ve Federal Büro Başkanı Şirin Abu Akile’nin öldürüldüğüne dair çok sayıda ve bazen çelişkili haberler dikkate alındığında, bu konuda gerekli soruşturmaları başlatılmasını istediklerini belirttiler.

Bu mektuba göre, Shirin Abu Aqela, bir Amerikan vatandaşı olduğu için, yurtdışında yaşayan Amerikalıları desteklemek için gerekli tüm haklara sahipti.

Daha önce, El Cezire ve Filistinli tanıklar, Shirin Abu Aqla’nın kuzeybatıdaki Cenin’deki bir kampa İsrail saldırısının haber kapsamı sırasında İsrail güçleri tarafından hedef alındığını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 − eleven =