ABD: İran’ın Trump’a Yönelik Tehditlerini Ciddiye Alıyoruz

ABD: İran’ın Trump’a Yönelik Tehditlerini Ciddiye Alıyoruz

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; ABD Gizli Servisi sözcüsü Justin Whelan, Devket koruması altındakilere yönelik tüm tehditleri ciddiye alınıyor ve ABD’li yetkililerin İran’ın Şehit Süleymani suikastının faillerine misilleme yapma tehdidinden endişe duyduklarını da sözlerine ekledi.

Habere göre Newsweek, İran’ın en üst düzey askeri yetkilisine düzenlenen suikasttan iki yıl sonra, ABD Gizli Servisi’nin bölgeye harekete geçmesini emreden eski ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik misilleme tehditlerini takip etmeye ve izlemeye devam ettiğini bildirdi.

Whelan, gizli servisin operasyonun güvenliğini sağlamak için güvenlik operasyonlarını yürütmek için kullanılan araç ve yöntemlerden veya kişilerin korunmasına ilişkin bilgilerden bahsetmediğini de sözlerine ekledi.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin dönemin Cumhurbaşkanı Donald Trump’ın talimatıyla düzenlenen ABD terör saldırısında şehadetinin ikinci yıldönümünde İran’ın intikam tehditlerinin artması, hükümet ve güvenlik yetkilileri arasında korkuya sebep oldu.

Son zamanlarda, Süleymani suikastının başlıca faillerinden biri olan eski ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Biden yönetimine kendisini ve diğer Amerikalıları koruması çağrısında bulundu.

Pompeo’nun paniği, direnişin şehit komutanlarına yönelik suikastın yıl dönümünde Ayetullah Seyyid İbrahim Reisi’nin sözlerine yanıt olarak geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 − eighteen =