ABD, Hizbullah’ın Demir Kubbe’yi Etkisiz Etmesinden Endişeli

ABD, Hizbullah’ın Demir Kubbe’yi Etkisiz Etmesinden Endişeli

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Amerikan haber kanalı CNN, bu ülkenin bazı yetkililerine atıfta bulunarak, Washington’un, Demir Kubbe’nin Lübnan Hizbullah’ının saldırılarına karşı etkisiz hale gelmesi endişe duyduğunu bildirdi.

CNN’in aktardığına göre üç Amerikalı yetkili, Washington’daki bazı yetkililerin, Siyonist rejim ile Lübnan Hizbullahı arasında topyekün bir savaş çıkması durumunda Hizbullah’ın, rejimin işgal altındaki kuzeydeki Filistin’deki, özellikle de Demir Kubbe hava savunmasını yenebileceğinden ciddi şekilde endişe duyduğunu söyledi.

CNN’e göre Siyonist rejimin yetkililerinin de bu kaygısı var; Çünkü Demir Kubbe, Hizbullah’ın devasa füze ve insansız hava aracı cephaneliğinin hedef noktasıdır.

Lübnan’daki Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah’ın Çarşamba günü Siyonist rejimin caydırıcılık imajının çöktüğünü vurguladığını ve Hizbullah’ın askeri yeteneklerinin yalnızca bir kısmıyla savaştığını ve sahada göstereceği yeni askeri donanıma sahip olduğunu eklediğini belirtmek gerekir.

Siyonist hava savunma sisteminin Demir Kubbesi’ne geçtiğimiz günlerde Lübnan Hizbullahı tarafından birçok kez başarıyla saldırı düzenlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eleven + seventeen =