AB Ülkelerinden İran’ın Yeni Cumhurbaşkanı’na Tebrik Mesajları

AB Ülkelerinden İran’ın Yeni Cumhurbaşkanı’na Tebrik Mesajları

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Portekiz Cumhurbaşkanı, Belçika Başbakanı ve İtalya Cumhurbaşkanları ayrı mesajlarda İran İslam Cumhuriyeti’nin yeni Cumhurbaşkanı Ayetullah Seyid İbrahim Reisi’yi tebrik etti.

İran İslam Cumhuriyeti’nin Lizbon Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Reblo de Sosa kendisi, halkı ve Portekiz Hükümeti adına yeni Cumhurbaşkanı’na bir mesaj gönderdi ve göreve başladığı Ayetullah Reisi’yi tebrik etti.

Mesajda Portekiz Cumhurbaşkanı, ülkenin iki ülke arasındaki ilişkilerin sürekli gelişimine olan bağlılığını vurguladı ve bunun her iki ülkenin de çıkarına olacağına olan güvenini dile getirdi.

Öte yandan İran İslam Cumhuriyeti’nin Brüksel Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Belçika Başbakanı “Alexandre de Croix”, Ayetullah Reisi’ye ülkemizin yeni Cumhurbaşkanı’nın göreve başlamasını kutlayan ve kendisine başarılar dileyen bir mesaj gönderdi.

Belçika Başbakanı mesajında, “Belçika Krallığı ile İran İslam Cumhuriyeti arasındaki ilişkinin önemini vurgulamak için bu fırsatı değerlendirmek istiyorum.Sizin başkanlığınız döneminde bu ilişkilerin daha da gelişeceğini umuyorum.” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti’nin Roma Büyükelçiliği tarafından yapılan duyuruya göre, “Sergio Metatarella”, İran ve İtalya arasındaki eski dostluğun geldiği sağlam temelleri göz önünde bulundurarak bu mesaja duyduğu güveni dile getirdi. İki ülke, iki ülkenin ortak değerleri olan barış ve kalkınma doğrultusunda faydalı işbirlikleri kurabilecektir.

İtalya Cumhurbaşkanı da kendisinden ve İtalya halkından bu mesajında ​​İran İslam Cumhuriyeti halkına ve hükümetine başarı ve refah diledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 − 4 =