AB Komisyonu Türkiye Raporunu Açıkladı

AB Komisyonu Türkiye Raporunu Açıkladı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Avrupa Komisyonu Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine ilişkin raporunu yayınladı.

Avrupa Komisyonu’nun raporunda, Türk hükümetinin ekonomiyi zayıflattığını, demokrasiyi aşındırdığını ve bağımsız mahkemeleri etkisiz hale getirdiğini iddia ediyor.

AB Komisyonu raporu, Türkiye’nin AB önceliklerine bağlı kalmadığını vurguluyor.

Rapora yanıt olarak Türk Dışişleri Bakanlığı, ülkenin Avrupa Birliği’ne katılım sürecine olan bağlılığını sürdürdüğünü belirtti.

Raporda Türkiye’nin Akdeniz’deki eylemleri ve Yunanistan ile yaşanan gerginlikler Ankara’nın Avrupa Birliği ile farklılığını artırdı.

Son haftalarda, Türkiye’nin bölgedeki sondaj ve arama faaliyetlerine tepkisi nedeniyle Doğu Akdeniz’deki gerginlikler arttı. Yunanistan, bazı Avrupa ülkeleriyle birlikte, Türkiye’nin eylemlerinin yasadışı ve gergin olduğunu iddia ederek, sonuçları konusunda Ankara’yı uyardı. Türkiye ise sadece akdeniz ve Ege’de haklarını güvence altına aldığını belirtmiştir.

NATO geçtiğimiz günlerde Türkiye ve Yunanistan’ın Akdeniz’deki olası çatışmaları sona erdirmek için özel bir askeri temas hattı kurduklarını duyurmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fifteen + 11 =